Židovský zelný salát

77
- reklama -

Suroviny

– 1 malá hlávka zelí (průměr cca 10-15cm)
– 3 lžíce Majolky®
– 2 lžíce cukru krystal/krupice
– trocha citronu
– 10 dkg rozinek
– sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouháme na tenké nudličky, promícháme s majolkou, dochutíme solí, citronem a cukrem a vmícháme rozinky.

  2. Salát necháme přibližně 1 hodinu v chladnu odležet, aby zelí zkřehlo a pustilo šťávu. Tekutina navlhčí také rozinky, které příjemně změknou a uvolní chuť.

  3. Poté znovu promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

dietnější varianta by možná šla s jogurtem, asi bych potom vypustila citron, ale nemám vyzkoušeno, držím se osvědčené chuti, kterou Majolka® dodá…