![„Židovská paštika“_5ffb7d91e2915.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zidovska-pastika_5ffb7d91cf4a7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1 dávka – pre viac osôb
- 500 g husích jater případně jiných drůbežích jater
- 200 g husího sádla
- 4 vejce uvařené na tvrdo
- 1 středne velká cibule pokrájaná na drobno
- 4 PL horčice
- sůl
- čerstvě mleté černé koření
- husí sádlo na zalití paštiky
Postup přípravy receptu
-
Na husacej masti orestujeme cibuľu, pečeň a necháme úplne vychladnúť.
-
Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pokrájané vajcia a znovu premixujeme do hladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme hoorčicu a dobre premiešame.
-
Paštika je pomerne riedka, preto ju odložíme na 24 hodín do chladničky, aby stuhla a prepojili sa chute. Môžeme ju dať do menších nádobiek, zalejeme vrstvou asi 0,5 cm husacej masti a držíme v chladničke.
-
Natierame na chlieb alebo pečivo.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:túto paštiku sa naučila moja mama od židov. Paštika nie je kosher jedlo,lebo som ju nerobila z kosher surovín. Kedysi sme ju mleli na mäsovom mlynčeku, ale mne vyhovuje táto konzistencia. Robieva sa z husacej pečene z vykrmenej husy.
Kuchařka: Meszarosovabolya