- reklama -
Suroviny
- zbylá vánočka
- jablka
- rozinky
- ořechy
- skořicový cukr nebo skořice a cukr
- trocha rumu
- mléko
- máslo
- vejce
Postup přípravy receptu
-
Jablka nastrouháme nahrubo, vánočku nakrájíme na silnější plátky nebo větší kousky. Každý plátek smočíme v mléce a klademe vrstvu do máslem vymazaného pekáčku.
-
Na ni rozložíme jablka, rozinky, krájené nebo strouhané ořechy, posypeme skořicovým cukrem a zakápneme rozpuštěným máslem a rumem. Vrstvy takhle střídáme, poslední je vánočková. Tu jen zakápneme máslem a zalijeme 1-2 vejci rozšlehanýma v troše mléka.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme sypané moučkovým cukrem a zdobené šlehačkou. Výborné je přidat do jablek kousky (třeba kompotovaných) meruněk.
Poznámka od kuchařky
Vánočka u nás zbývá co chvíli, peču si svoji, vždy dvě najednou,na jednom plechu….
Kuchařka: cathleen