
Suroviny
- 1 chlebíčková veka
- menší hlávka zelí
- 3 jitrnice
- 2 cibule
- 100 g plátkového sýra
- kečup
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- drcený kmín
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky veky pokropíme vodou.
-
Na oleji orestujeme nakrájenou jednu cibuli ke které přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, posolíme a osmažíme do poloměkka.
-
Nakrájíme si druhou cibuli, zpěníme jí na oleji, přidáme vymačkané jitrnice tak, aby byly na kaši.
-
Vymastíme si pekáč, na dno naskládáme veku, na ní jaternicovou kaši a tak střídáme.
-
Navrch dáme zelí, na něj veku, na veku plátkový sýr a po celé ploše pokapeme kečupem.
-
Všechno pěkně přitlačíme a pokropíme olejem, dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 200° do zezlátnutí.
-
Rozšleháme si vejce, osolíme je a přidáme mléko, žemlovku zalijeme a zapečeme do sražení vajec.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kadeřnice a je to bomba!
Sice trošku kalorická bomba, ale neděláme a nejíme to každý den. Je to prostě velká chuťovka!
Měli jsme k tomu poprvé chleba, ale jsou dobré i opečené, nebo jinak upravené brambory.
Fotky dám, až budu péct.