Žemlovka z jitrnic se zelím

64
- reklama -

Suroviny

1 chlebíčková veka
menší hlávka zelí
3 jitrnice
2 cibule
100 g plátkového sýra
kečup
2 vejce
100 ml mléka
drcený kmín
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky veky pokropíme vodou.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou jednu cibuli ke které přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, posolíme a osmažíme do poloměkka.

  3. Nakrájíme si druhou cibuli, zpěníme jí na oleji, přidáme vymačkané jitrnice tak, aby byly na kaši.

  4. Vymastíme si pekáč, na dno naskládáme veku, na ní jaternicovou kaši a tak střídáme.

  5. Navrch dáme zelí, na něj veku, na veku plátkový sýr a po celé ploše pokapeme kečupem.

  6. Všechno pěkně přitlačíme a pokropíme olejem, dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 200° do zezlátnutí.

  7. Rozšleháme si vejce, osolíme je a přidáme mléko, žemlovku zalijeme a zapečeme do sražení vajec.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kadeřnice a je to bomba!

Sice trošku kalorická bomba, ale neděláme a nejíme to každý den. Je to prostě velká chuťovka!

Měli jsme k tomu poprvé chleba, ale jsou dobré i opečené, nebo jinak upravené brambory.

Fotky dám, až budu péct.