Žemlovka trochu jinak

100
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g broskvového kompotu(nebo meruňkového)
2 baleni zakysané smetany
toastový chléb
mléko
2 vajíčka
cukr
vanilkovy extrakt

Postup přípravy receptu

  1. V misce promícháme mléko, vajíčka, cukr a vanilkový extrakt (může být nahrazen vanilkovým cukrem).

  2. Poté namáčíme toastovy chleba, na který do pekáčku vrstvíme na plátky pokrájené broskve (meruňky) a poté potřeme kysanou smetanou.

  3. Posypeme cukrem a postup opakujeme.

  4. Končíme vrstvou namočeného toastoveho chleba, kterou řádně pocukrujeme, aby při pečení cukr na chlebu zkaramelizoval a zezlátl.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 25 minut, poté přidáme na 220°C a dopečeme dalších 20 minut, až je povrch krásné hnědý a křupavý.

Poznámka od kuchařky

Jablickova zemlovka je uzasna, ale obcasna obmena neuskodi. Navic tahle verze je naprosto uzasna.

Mnozstvi cukru jsem neuvadela – zalezi na kazdem, jak hodne ci malo sladi.