
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g broskvového kompotu(nebo meruňkového)
- 2 baleni zakysané smetany
- toastový chléb
- mléko
- 2 vajíčka
- cukr
- vanilkovy extrakt
Postup přípravy receptu
-
V misce promícháme mléko, vajíčka, cukr a vanilkový extrakt (může být nahrazen vanilkovým cukrem).
-
Poté namáčíme toastovy chleba, na který do pekáčku vrstvíme na plátky pokrájené broskve (meruňky) a poté potřeme kysanou smetanou.
-
Posypeme cukrem a postup opakujeme.
-
Končíme vrstvou namočeného toastoveho chleba, kterou řádně pocukrujeme, aby při pečení cukr na chlebu zkaramelizoval a zezlátl.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 25 minut, poté přidáme na 220°C a dopečeme dalších 20 minut, až je povrch krásné hnědý a křupavý.
Poznámka od kuchařky
Jablickova zemlovka je uzasna, ale obcasna obmena neuskodi. Navic tahle verze je naprosto uzasna.
Mnozstvi cukru jsem neuvadela – zalezi na kazdem, jak hodne ci malo sladi.
Kuchařka: Lucasinka









