![Žemlovka se snehem_5ffe3b96e3c83.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zemlovka-se-snehem_5ffe3b96d364a.jpeg)
Suroviny
- 230 g bílé pečivo
- 4 vejce
- 1 velké jablko
- 250 g tvaroh
- 150 ml sladké mléko
- 4 PL práškový cukr
- 2 balíčky vanilkový cukr dr. Oetker
- mletá skořice
- hrst hrozinek
- maslo
- strouhaný kokos na vymazanie zapekacej nadoby
Postup přípravy receptu
-
Biele pecivo nakrajame na kolieska, alebo na kocky.
-
Do mlieka zaslaham 3 zltka a 1 balicek vanilkoveho cukru.
-
Jablka osupeme, ocistime od jadrinca a nakrajame na male kusky.
-
Do tvarohu vmiesame 3 PL cukru, zltko a hrozienka.
-
Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme kokosom (alebo struhankou, alebo rozmrvenymi piskotami).
-
Kusky peciva nakratko ponorime do vajcoveho mlieka a vykladame dno. Ked ho vylozime, ako druhu vrstvu rozlozime kusky jablk. Jablka posypeme mletou skoricou a vanilkovym cukrom.
-
Dalsiu vrstvu znovu robime pecivom, namacanym do mlieka.
-
Ako dalsiu vrstvu rozotrieme tvaroh.
-
Ako posledna vrstva su dalsie namacane kusky peciva.
-
Misu vlozime do vyhriatej rury na 200°C a zapekame do zlata. Ja som piekla asi 20 minut. Strazte si to podla svojej rury.
-
Z bielkov a 1 PL cukru vyslahame tuhy a pevny sneh.
-
Na zapecenu zemlovku narvstvime sneh. (od vcera mi ostali mlete mandle, tak som ich vysypala na sneh) a dame zapiect (ja som zapekala asi 10 minut). Zemlovku nechame vychladnut a krajame.
Poznámka od kuchařky
tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na