Žemlovka se snehem

53
- reklama -

Suroviny

230 g bílé pečivo
4 vejce
1 velké jablko
250 g tvaroh
150 ml sladké mléko
4 PL práškový cukr
2 balíčky vanilkový cukr dr. Oetker
mletá skořice
hrst hrozinek
maslo
strouhaný kokos na vymazanie zapekacej nadoby

Postup přípravy receptu

  1. Biele pecivo nakrajame na kolieska, alebo na kocky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mlieka zaslaham 3 zltka a 1 balicek vanilkoveho cukru.

  3. Jablka osupeme, ocistime od jadrinca a nakrajame na male kusky.

  4. Do tvarohu vmiesame 3 PL cukru, zltko a hrozienka.

  5. Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme kokosom (alebo struhankou, alebo rozmrvenymi piskotami).

  6. Kusky peciva nakratko ponorime do vajcoveho mlieka a vykladame dno. Ked ho vylozime, ako druhu vrstvu rozlozime kusky jablk. Jablka posypeme mletou skoricou a vanilkovym cukrom.

  7. Dalsiu vrstvu znovu robime pecivom, namacanym do mlieka.

  8. Ako dalsiu vrstvu rozotrieme tvaroh.

  9. Ako posledna vrstva su dalsie namacane kusky peciva.

  10. Misu vlozime do vyhriatej rury na 200°C a zapekame do zlata. Ja som piekla asi 20 minut. Strazte si to podla svojej rury.

  11. Z bielkov a 1 PL cukru vyslahame tuhy a pevny sneh.

  12. Na zapecenu zemlovku narvstvime sneh. (od vcera mi ostali mlete mandle, tak som ich vysypala na sneh) a dame zapiect (ja som zapekala asi 10 minut). Zemlovku nechame vychladnut a krajame.

Poznámka od kuchařky

tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5065