
- reklama -
Suroviny
5- 7 porcí
- 750 g jablek
- 6-8 rohlíků nebo 1/2 veky
- 100 g tuku
- asi 1/4 mléka
- 2-3 vejce
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
- skořice
- strouhanka
- ořechy
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky a veku také. Pokud máte rohlíky, stačí jen na půlku. Veku či rohlíky namočíme v mléce s rozšlehaným vejcem.
-
Na dno vymazané formy dáme vrstvu plátků veky, na ně vrstvu jablek, posypeme cukrem a skořicí a opět pokládáme plátky veky a střídavě pokračujeme do spotřebování. Poslední vrstvou jsou plátky veky.
-
Žemlovku zalijeme mlékem a vejcem, pokapeme rozehřátým tukem a posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
Hotovou žemlovku posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Rohlíky pokládejte rozkrojenou stranou nahoru.
Kuchařka: mala ale sikovna