
- reklama -
Suroviny
individuální
- veka
- mléko
- máslo
- (sýry podle chuti:)
- niva
- eidam
- (salám podle chuti:)
- šunka
- Herkules
- muškátový oříšek nebo koření na pizzu
- vejce
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku nebo jinou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
-
Veku nakrájíme na plátky a naskládáme do misky, polijeme lehce mlékem, přidáme hoblinky másla a sýry dle chuti – co sýr, to jiná chuť žemlovky.
-
Na sýr rozložíme salám – nejlepší je snad Gothaj – okořeníme, dáme další vrstvu veky, opět lehce zalijeme mlékem a vrstvíme dle potřeby suroviny. Poslední vrstvu tvoří opět veka, kterou zalijeme rozšlehaným vejcem (vejci). Upečeme. Před dopečením posypeme hustě strouhaným Eidamem.
Poznámka od kuchařky
Tohle bylo kdysi dávno v Prima vařečce, tak jsem recept oprášila a udělala na večeři.
Nic nesolíme….sýry jsou slané a uzenina také!
Kuchařka: ella1









