Žemlovka naslano

107
- reklama -

Suroviny
individuální

veka
mléko
máslo
(sýry podle chuti:)
niva
eidam
(salám podle chuti:)
šunka
Herkules
muškátový oříšek nebo koření na pizzu
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku nebo jinou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

  2. Veku nakrájíme na plátky a naskládáme do misky, polijeme lehce mlékem, přidáme hoblinky másla a sýry dle chuti – co sýr, to jiná chuť žemlovky.

  3. Na sýr rozložíme salám – nejlepší je snad Gothaj – okořeníme, dáme další vrstvu veky, opět lehce zalijeme mlékem a vrstvíme dle potřeby suroviny. Poslední vrstvu tvoří opět veka, kterou zalijeme rozšlehaným vejcem (vejci). Upečeme. Před dopečením posypeme hustě strouhaným Eidamem.

Poznámka od kuchařky

Tohle bylo kdysi dávno v Prima vařečce, tak jsem recept oprášila a udělala na večeři.

Nic nesolíme….sýry jsou slané a uzenina také!