
Suroviny
- 10 rohlíků
- 800 g meruňkový kompot
- 0,5 l mléka
- měkký tvaroh ve vaničce
- 250 ml šlehačka 30%
- 4 vejce
- 1 balení vanilkového cukru
- rozinky
- cukr krystal (podle chuti)
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Necháme odkapat kompot. 2 vejce a vanilkový cukr vyšleháme v míse do pěny, přidáme mléko a zhruba půlku šťávy z kompotu, znovu vyšleháme.
-
Vyšleháme šlehačku v tuhý krém, přidáme tvaroh, 2 žloutky a podle chuti přisladíme, znovu vyšleháme. Do hotové krému přisypeme pár rozinek, zamícháme.
-
Vymažeme si máslem pekáček. Rohlíky nakrájíme jako na jednohubky, důkladně namočíme ve směsi a vyložíme jimi dno pekáčku.
-
Polijeme trochou šťávy z kompotu, potřeme polovinou krému, naskládáme polovinu meruněk a jdeme na druhé kolo. Rohlíky znovu namočit, naskládat, polít, potřít zbývajícím krémem, naskládat poslední meruňky a naposledy přikrýt namočenými rohlíky. Ještě navrch poskládáme pár plátků másla.
-
Rozehřejeme si troubu na 200°C. Než se trouba zahřeje na požadovanou teplotu, vyšleháme bílky v sníh. Podle chuti můžeme přisladit.
-
Sněhem pokryjeme žemlovku (ale není to nutné, je dobrá i bez toho) a pečeme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
To je tak, když vás honí mlsná, ale nechce se vám píct žádná buchta. Jablka doma taky nejsou, chybí jeden tvaroh .. A co mi to dalo pro příště? Že stopro nahradím jeden tvaroh šlehačkou, je to o dost chutnější!