Žemlové knedlíky vařené v sáčku

48
- reklama -

Suroviny
1 knedlík

3 včerejší rohlíky
1/8 l mléka
2 bílky
(1 žloutek)
30 g krupice
1 PL Hery nebo másla
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nasekanou petrželkou a osolíme. Naposledy zamícháme dobře ušlehané bílky.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku, upravíme do tvaru šišky, uzavřeme gumičkou tak, aby nad těstem zůstal volný prostor. Vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 35 minut. Po vyndání ze sáčku několikrát propícháme špejlí a nití nakrájíme na plátky