- reklama -
Suroviny
1 knedlík
- 3 včerejší rohlíky
- 1/8 l mléka
- 2 bílky
- (1 žloutek)
- 30 g krupice
- 1 PL Hery nebo másla
- zelená petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nasekanou petrželkou a osolíme. Naposledy zamícháme dobře ušlehané bílky.
-
Těsto vložíme do mikrotenového sáčku, upravíme do tvaru šišky, uzavřeme gumičkou tak, aby nad těstem zůstal volný prostor. Vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 35 minut. Po vyndání ze sáčku několikrát propícháme špejlí a nití nakrájíme na plátky
Kuchař: Dooga