Žemličky z Melty

54
- reklama -

Suroviny

300 g uvařené a scezené Melty
25 g oleje
50 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
400-420 g hladké mouky
lžíce mletého lněného semínka
2 lžičky soli
lžička cukru
10 g čerstvého droždí
lněné semínko na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vychladlé Melty, několika lžic mouky, všeho cukru a droždí (vše z přichystaných surovin) umícháme kvásek a necháme 20 minut kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme zbytek surovin, umícháme těsto, které necháme přibližně hodinu vykynout.

  3. Propracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 10 dílů – z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout.

  4. Z bulek narazíme žemličky (kaiserky) – kdo nemá raznici, dá na plech nakynout už rovnou tyhle bulky.
    Kaiserky dáme na plech kynout vzhůru nohama – po vykynutí opatrně obrátíme, postříkáme vodou, posypeme lnem a dáme upéct do vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz