- reklama -
Suroviny
- 300 g uvařené a scezené Melty
- 25 g oleje
- 50 g žitné chlebové mouky
- 50 g pšeničné chlebové mouky
- 400-420 g hladké mouky
- lžíce mletého lněného semínka
- 2 lžičky soli
- lžička cukru
- 10 g čerstvého droždí
- lněné semínko na posyp
Postup přípravy receptu
-
Z trochy vychladlé Melty, několika lžic mouky, všeho cukru a droždí (vše z přichystaných surovin) umícháme kvásek a necháme 20 minut kynout.
-
Přidáme zbytek surovin, umícháme těsto, které necháme přibližně hodinu vykynout.
-
Propracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 10 dílů – z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout.
-
Z bulek narazíme žemličky (kaiserky) – kdo nemá raznici, dá na plech nakynout už rovnou tyhle bulky.
Kaiserky dáme na plech kynout vzhůru nohama – po vykynutí opatrně obrátíme, postříkáme vodou, posypeme lnem a dáme upéct do vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen