Zelný salát s mrkví

57
- reklama -

Suroviny
8 porcí

cca 1 kg čerstvého bílého zelí
cca 200 g mrkve
citronová šťáva z jednoho citronu
sůl
cca 2 lžíce cukru krupice nebo medu
1,5 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme a pokrájíme na slabé nudličky do mísy, kam přidáme i na tenké nudličky „julienne“ pokrájenou očištěnou mrkev.


    Zobrazit celý recept

  2. Zelí s mrkví osolíme (cca půl lžičky soli), osladíme dle chuti a v čistých rukách promneme. Osladit zelí můžeme i medem.

  3. Pak přidáme šťávu z citronu a olej, promícháme a necháme v chladnu alespoň půl hodinky proležet.

  4. Podáváme samostatně, nebo s celozrnným pečivem, případně jako součást přílohy.

Poznámka od kuchařky

Kdysi jsem občas přidal do salátu i jemně pokrájenou šalotku, ale to se u nás moc neosvědčilo, ale někomu to třeba přijde zrovna vhod.