- reklama -
Suroviny
- cca 500 g hlávkového zelí
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžičky kremžské hořčice
- 1-2 lžíce strouhaného křenu
- 1 lžíce oleje
- citronová šťáva
- cukr podle chuti
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Zelí, papriku a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Samostatné zelí osolíme a pomačkáme. (Já ho poválím válečkem). Připravíme jogurt a smícháme ho s křenem, hořčicí, olejem a dochutíme zbytkem surovin.
-
Do změklého zelí přidáme cibuli, papriku a ochucený jogurt. Vše společně důkladně promícháme a dochutíme. Salát necháme uležet a podáváme jako přílohový k masu nebo jako samostatný pokrm.
Kuchařka: mika59