Zelný salát s křenovým jogurtem

67
- reklama -

Suroviny

cca 500 g hlávkového zelí
1 červená paprika
1 červená cibule
150 g bílého jogurtu
2 lžičky kremžské hořčice
1-2 lžíce strouhaného křenu
1 lžíce oleje
citronová šťáva
cukr podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí, papriku a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Samostatné zelí osolíme a pomačkáme. (Já ho poválím válečkem). Připravíme jogurt a smícháme ho s křenem, hořčicí, olejem a dochutíme zbytkem surovin.


    Zobrazit celý recept

  2. Do změklého zelí přidáme cibuli, papriku a ochucený jogurt. Vše společně důkladně promícháme a dochutíme. Salát necháme uležet a podáváme jako přílohový k masu nebo jako samostatný pokrm.