- reklama -
Suroviny
4 porce
- bílé zelí – čtvrt středně velké hlávky
- 1 kapie nebo červená paprika
- 1 mrkev – středně velká
- zázvor jemně nasekaný nebo nastrouhaný
- cukr krupice
- citronová šťáva
- sůl
- olej
- citronová kůra – není nutná
Postup přípravy receptu
-
Zelí pokrájíme na slabé nudličky do mísy, mírně osolíme, dle sladkosti papriky a mrkve osladíme, přidáme tence krájený nebo strouhaný zázvor podle toho, jak chceme mít salát pikantní a můžeme přidat i trošku čerstvě nastrouhané citronové kůry.
-
Vše rukama promícháme, pomačkáme a poté přidáme i drobně pokrájenou mrkev a kapii (nebo červenou papriku). Dochutíme citronovou šťávou dle chuti, zakápneme olejem, ještě jednou promícháme a dáme do chladna krátce proležet.
-
Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři, jako součást přílohy, ke grilovanému masu…
Kuchař: recepty73