Zelný salát (nejen) se zázvorem

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

bílé zelí – čtvrt středně velké hlávky
1 kapie nebo červená paprika
1 mrkev – středně velká
zázvor jemně nasekaný nebo nastrouhaný
cukr krupice
citronová šťáva
sůl
olej
citronová kůra – není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Zelí pokrájíme na slabé nudličky do mísy, mírně osolíme, dle sladkosti papriky a mrkve osladíme, přidáme tence krájený nebo strouhaný zázvor podle toho, jak chceme mít salát pikantní a můžeme přidat i trošku čerstvě nastrouhané citronové kůry.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše rukama promícháme, pomačkáme a poté přidáme i drobně pokrájenou mrkev a kapii (nebo červenou papriku). Dochutíme citronovou šťávou dle chuti, zakápneme olejem, ještě jednou promícháme a dáme do chladna krátce proležet.

  3. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři, jako součást přílohy, ke grilovanému masu…