Zelný salát nejen s paprikou

56
- reklama -

Suroviny

Základ salátu:
2 kg bílého zelí
800 g červené papriky nebo trikolory
deko – půl balení
200 ml octa
200 g cukru krupice
Dále dle chuti můžeme (nemusíme) přidat:
cibule
cuketa
feferonka nebo chilli paprička, atd.

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu přidáváme dle chuti každého, cca dvě větší cibule, jednu mladou neloupanou cuketu, tenké plátky nebo nudličky středně velké mrkve… a případně feferonku, pro pikantnost.


    Zobrazit celý recept

  2. Zeleninu zasypeme přes cedníček polovinou Deka (Laka, Naka), cukrem a přelijeme octem. Vše řádně promícháme, nandáme do misek nebo sklenic a dáme do chladna (lednice, sklep…).

  3. Odebíráme dle potřeby a chuti, podáváme jako zeleninou přílohu, nebo k chlebu či pečivu s libovolnou pomazánkou… U nás salát vydrží maximálně pár dní, ale jinak v pohodě 14 i více.