- reklama -
Suroviny
- Základ salátu:
- 2 kg bílého zelí
- 800 g červené papriky nebo trikolory
- deko – půl balení
- 200 ml octa
- 200 g cukru krupice
- Dále dle chuti můžeme (nemusíme) přidat:
- cibule
- cuketa
- feferonka nebo chilli paprička, atd.
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu přidáváme dle chuti každého, cca dvě větší cibule, jednu mladou neloupanou cuketu, tenké plátky nebo nudličky středně velké mrkve… a případně feferonku, pro pikantnost.
-
Zeleninu zasypeme přes cedníček polovinou Deka (Laka, Naka), cukrem a přelijeme octem. Vše řádně promícháme, nandáme do misek nebo sklenic a dáme do chladna (lednice, sklep…).
-
Odebíráme dle potřeby a chuti, podáváme jako zeleninou přílohu, nebo k chlebu či pečivu s libovolnou pomazánkou… U nás salát vydrží maximálně pár dní, ale jinak v pohodě 14 i více.
Kuchař: recepty73