
- reklama -
Suroviny
- 1300 g hlávkového zelí (bílého)
- 500 g červené papriky
- 250 g mrkve
- 250 g cibule
- feferonky (kdo chce mít salát pikantní)
- 1/2 sáčku Deka (= 50 g – je to sypká kořenící směs k nakládání zeleniny)
- 200 g cukru krupice
- 120 – 130 ml octa
- 120 ml oleje (možno vynechat nebo dát méně)
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrouháme, papriku nakrájíme na proužky, mrkev nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
Přidáme vše ostatní, smícháme, ochutnáme a podle potřeby přidáme ocet, nebo cukr, sůl nedávám, je v Deku.
-
Natlačíme do sklenic na závit a dáme do chladničky, nebo na jiné chladnější místo, třeba do sklepa, na den až dva proležet.
-
Pak odebíráme podle potřeby.
-
Můžeme si i upravit poměr ocet-cukr podle své chuti.
Poznámka od kuchařky
U nás se sní do těch 10 dnů.
Další mé recepty najdete tady:http://www.merylas.estranky.cz/
Kuchařka: Merylas