Zelný list plněný mletým kuřecím masem na žampionech

84
- reklama -

Suroviny

500 g mletého kuřecího masa
1 vejce
1 cibule
2-3 stroužky utřeného česneku
2 krajíčky toustového chleba
lžička mleté papriky
sůl
pepř
olej
6-7 větších zelných listů
250 g žampionů
1 mrkev
máslo
vývar (drůbeží nebo hovězí)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na trošce oleje. Odstavíme a vmícháme česnek. Z chleba odkrojíme kůrku a namočíme ho do vody nebo mléka. Z masa, vejce, zchladlé cibule, vymačkaného chleba a zbytku surovin zpracujeme směs a necháme půl hodinky odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Z hlávky zelí odstraníme vrchní nepěkné listy, vyřízneme košťál a oddělíme listy. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Poté je zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Prostřední nejsilnější konce z části odřízneme.

  3. Rozložíme listy a položíme úměrné množství masa. List jednou přehneme přes maso, přehneme levou i pravou stranu listu a dobalíme. Ukládáme je do vymaštěného pekáčku s nakrájenou mrkví a žampiony těsně vedle sebe spojem dolů.

  4. Podlijeme vývarem tak do poloviny balíčků a na každý závitek dáme plátek másla. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 30 minut. Poté pekáček odkryjeme a dopečeme na barvu. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší, polité výpekem se žampiony a mrkví.

  5. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.