
Suroviny
4 porce
- 400 g hlávkového zelí
- 8 vajec
- 1 vrchovatá PL kokosové mouky
- 100 g Goudy
- 2 cibule
- hrst sekané zelené petrželky nebo jiných bylinek
- slunečnicový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Z hlávky zelí vykrojíme košťál a pokrájíme ji na nudličky. Cibuli přepůlíme, rozkrájíme na plátky a přidáme do misky k zelí. V odměrce smícháme kokosovou mouku s vejci, rozmícháme metličkou a pár minut necháme bobtnat. Goudu nebo jiný strouhatelný sýr nahrubo nastrouháme a přidáme spolu s petrželkou do mísy k zelí. Nakonec vše zalijeme vejci s kokosem. Osolíme, opepříme, pečlivě promícháme.
-
V mezičase rozehřejeme nepřilnavou hlubší pánev na střední teplotu (4), Směs na ni nalijeme a přikryjeme alobalem, aby se dotýkal zelí. Ztlumíme teplotu na stupeň 3 a 20 minut opékáme na kůrku. Ztlumíme na stupeň 2 na dalších 20 minut. Pak sejmeme alobal a 10 minut dusíme pod poklicí.
-
Hotový koláč sejmeme z plotýnky, přiklopíme talířem vzhůru dnem a otočením překlopíme koláč na talíř. (Jako bábovku z formy.)
Poznámka od kuchařky
Koláč byl jemné chuti, příště určitě vyměním Goudu za Nivu, nebo přidám aromatické bylinky a použiji troubu místo sporáku, ale určitě jsem ho nepekla naposled. Pokud disponujete rajčaty, salát z nich neurazí.