
- reklama -
Suroviny
- 1 lístkové těsto
- hladká mouka na vál
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 400 g kysaného zelí
- 1 jablko
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 vejce
- 100 g zakysané smetany
- 200 ml sladké smetany
- 100 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na vále posypaném moukou na velikost plechu.
-
Cibule najemno pokrájíme, zpěníme na oleji, přidáme kysané zelí, oloupané nakrájené jablko bez jádřince, ochutíme solí a pepřem.
-
Směs podlijeme trochou vody a dusíme na mírném plameni asi 20 minut.
-
Hotovou směs necháme vychladnout.
-
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme.
-
Na těsto rozložíme plátky anglické slaniny a rovnoměrně naneseme hotové zelí.
-
Nakonec vše přelijeme smetanovou směsí a dáme zapékat. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Převzato z Pošli recept p. Petra Zvoníčková, Praha
Kuchařka: Iruna