Zelné tyčky

66
- reklama -

Suroviny

250 g kysaného zelí
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
150 g sádla
sůl
paprika sušená sladká
pepř
kmín
koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené suroviny vymícháme v těsto, které má takovou, řekla bych, skoro až gumovou konzistenci a skvěle se s ním pracuje.

  2. Vyválíme na plát a rádýlkem krájíme na tyčinky.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 – 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Tyčinky jsou z receptu na zelňáky, které dělávala už moje babička. Vykrajovat tvary jsem ale byla líná, tak jsem to vyřešila po svém a super rychlovka pro návštěvu je na světě 🙂

Pokud pokrm připravujete pro děti: kyselé zelí je vhodné pro děti od 1 roku

Mé další recepty najdete na http://mamavkuchyni.blogspot.cz