
- reklama -
Suroviny
- 250 g kysaného zelí
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 150 g sádla
- sůl
- paprika sušená sladká
- pepř
- kmín
- koření dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Uvedené suroviny vymícháme v těsto, které má takovou, řekla bych, skoro až gumovou konzistenci a skvěle se s ním pracuje.
-
Vyválíme na plát a rádýlkem krájíme na tyčinky.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 – 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Tyčinky jsou z receptu na zelňáky, které dělávala už moje babička. Vykrajovat tvary jsem ale byla líná, tak jsem to vyřešila po svém a super rychlovka pro návštěvu je na světě 🙂
Pokud pokrm připravujete pro děti: kyselé zelí je vhodné pro děti od 1 roku
Mé další recepty najdete na http://mamavkuchyni.blogspot.cz
Kuchařka: Mama v kuchyni