Zelné šlíšky s dušenými žampiony (Dělená strava podle LK – Kytičky + zelenina)

108
- reklama -

Suroviny
2 porce

Zelné šlíšky:
350 g hlávkového zelí
cca 200 g hrubé mouky (podle šťavnatosti zelí)
2 KL soli
Dušené žampiony:
250 g čerstvých žampionů
1 PL oleje Manka řepková máslová
mletý kmín
2 KL sůl
pepř mletý
hrst sekané petrželky
houbové koření (není nutné)
polohrubá mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nasekám na drobno v mixéru nebo jemně nakrouhám, zasypu solí. Až pustí vodu, důkladně ho promačkám a i s tekutinou zasypu moukou. Zpracuji v tvárné těsto. Tvořím na vále šlíšky velikosti půlky palce. Zavářím do osolené vody. Poté, co vyplavou, vařím ještě 4 minuty, pak scedím.

  2. Žampiony očistím a překrájím na poloviny a orestuji na oleji. Okořením kmínem, lehce opepřím, osolím, zasypu petrželkou a podliji několika lžícemi vody. Dusím pod pokličkou 10 minut. Zapráším šťávu moukou, ochutím houbovým kořením, nechám projít varem.

  3. Žampiony smíchám se šlíškami. Sos dělám hustší, aby šlíšky s žampiony po promíchání pěkně obalil.

Poznámka od kuchařky

Inspirace : https://www.youtube.com/watch?v=glhxfisIIm8&t=91s