
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Zelné šlíšky:
- 350 g hlávkového zelí
- cca 200 g hrubé mouky (podle šťavnatosti zelí)
- 2 KL soli
- Dušené žampiony:
- 250 g čerstvých žampionů
- 1 PL oleje Manka řepková máslová
- mletý kmín
- 2 KL sůl
- pepř mletý
- hrst sekané petrželky
- houbové koření (není nutné)
- polohrubá mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nasekám na drobno v mixéru nebo jemně nakrouhám, zasypu solí. Až pustí vodu, důkladně ho promačkám a i s tekutinou zasypu moukou. Zpracuji v tvárné těsto. Tvořím na vále šlíšky velikosti půlky palce. Zavářím do osolené vody. Poté, co vyplavou, vařím ještě 4 minuty, pak scedím.
-
Žampiony očistím a překrájím na poloviny a orestuji na oleji. Okořením kmínem, lehce opepřím, osolím, zasypu petrželkou a podliji několika lžícemi vody. Dusím pod pokličkou 10 minut. Zapráším šťávu moukou, ochutím houbovým kořením, nechám projít varem.
-
Žampiony smíchám se šlíškami. Sos dělám hustší, aby šlíšky s žampiony po promíchání pěkně obalil.
Poznámka od kuchařky
Inspirace : https://www.youtube.com/watch?v=glhxfisIIm8&t=91s
Kuchařka: Taevita