
Suroviny
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 3 vejce
- strouhánka
- sušený česnek
- sůl, pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí rozpulte a nakrájejte na plátky. Opatrně pomocí obracečky dejte do hrnce, zalijte osolenou vodou a povařte – 5 minut od doby varu. Pak opět obracečkou vyndejte, nechte okapat a odložte na papírové utěrky. Asi by šlo povařit hlávku celou a pak rozkrájet.
-
Trochu zchladlé díly zelí trochu posolte, posypte sušeným česnekem, obalte ve vajíčkách, rozšlehaných se solí a ve strouhánce. Pak je dejte na plech, vyložený pečícím papírem, natřeným olejem. Důkladně je postříkejte olejem ve spreji nebo polijte pomocí lžíce.
-
Protože se mi některé díly zelí rozpadly, nasekala jsem zbytky nahrubo, přidala další vejce, sušenou smaženou cibulku, sůl,pepř, strouhánku a umačkala koule, které se pekly společně s řízky v troubě – asi minut na 170 st. V polovině té doby řízky i koule obraťte a znovu trochu potřete olejem.
-
Chutnají s dipem ze zakysané smetany a česneku
Poznámka od kuchařky
Zdroj: maďarská kuchyně









