- reklama -
Suroviny
- 300 g hlávkového (raného) zelí
- 300 g rajčat
- kousek mrkve
- kousek pórku
- 2 stroužky česneku
- 100 g jakéhokoli tvrdého sýra
- bazalka
- oregano
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si zelí na malé nudličky a dáme vařit do osolené vody nebo na páru (to je ta jednodušší a rychlejší varianta).
-
Omáčka: Pórek a česnek nasekáme na plátky, v mixéru rozmixujeme nejprve mrkvičku a poté rajčata. V pánvi na oleji opečeme pórek a česnek, po chvíli přidáme mrkev a rajčata.
-
Okořeníme bazalkou, oreganem, solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a pomalu na mírném ohni asi 15 minut dusíme, aby se chutě krásně spojily.
-
Po této době přidáme do pánve uvařené zelné „nudle“, promícháme a nakonec doladíme plátky sýra, který už necháme jen pár vteřin prohřát a rozpustit.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Tanicka