Zelné knedlíky se špekem a cibulkou

62
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

200 g bílého zelí – měla jsem pekingské
1 vejce
1 starší rohlík
50 ml mléka
150-200 g hrubé mouky
malá cibule na drobno
špetka kypřícího prášku
sušený libeček
100 g slaniny
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na drobné nudličky, osolíme a necháme chvíli uležet. Rohlík nakrájený na kostky zalijeme mlékem a necháme změknout. Vejce rozšleháme a smícháme se zelím a zbytkem přísad.


    Zobrazit celý recept

  2. Mokrýma ruka tvarujeme menší kulaté knedlíky. Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme 15-20 minut podle velikosti.

  3. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostky, necháme škvařit a poté společně s cibulí na kolečka smažíme do zlaté barvy. Hotové sypeme usmaženou cibulkou a podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Knedlíky se mohou podávat také jako přílohové třeba k zelí a masu nebo ke guláši.