
- reklama -
Suroviny
- Na dva plechy placek:
- 230 ml vody
- 6 lžic oleje
- 400 g dobře vymačkaného krájeného kysaného zelí
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- 100 g drobně krájeného uzeného masa nebo anglické slaniny
- 80 g žitné chlebové mouky
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 320 g hladké mouky
- 21 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). -
Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučenou plochu, lehce propracujeme, rozdělíme na 16-20 kousků a každý z nich pomoučenými prsty na plechu roztlačíme do placky.
-
Necháme nakynout, potřeme vejcem, sypneme hrubozrnnou solí a celým kmínem a upečeme (200°C/asi 15minut).
Poznámka od kuchařky
Placky jsou nadýchané, příjemně voňavé a dost syté.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen