
- reklama -
Suroviny
- 1 l kys.zelí
- 1/2 l škvarků drobných nebo nahrubo nasekaných
- nebo když nejsou škvarky, tak 125 g sádla (nejlépe čerstvé)
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- polohrubá mouka – tolik, aby se těsto nelepilo
- 125g rozpuštěného sádla na potření
- (kysané nebo kyselé???? zelí)
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí vymačkáme šťávu, překrájíme ho na krátké kousky.
K zelí v míse přidáme ostatní ingredience.
-
Pak množství rozdělíme na 2 – 3 díly (podle velikosti plechu) a rozválíme – tenké, jak to půjde cca 3 mm. Při válení podsypávat moukou.
Pomocí válečku přeneseme na vymaštěný plech.
-
Rádýlkem rozkrájíme na čtverce (obdélníky).
Nakonec potřeme rozpuštěným sádlem. Pečeme při 200°C dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Před mnoha lety je dělávala sousedka na chatě, všem moc chutnaly a od té doby jiné neděláme. Snad budou chutnat. My je máme nejraději čerstvé.
Protože já nemusím moc slané a pepřené, tak pro ostatní ještě solím a pepřím již rozválené a potřené sádlem.
Kuchařka: salve