
- reklama -
Suroviny
- kysané zelí (měla jsem sterilované 670 g)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku na plátky
- 1 mrkev
- 3-4 brambory
- 3 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce červené čočky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce sádla
- hrst sušených hub
- vývar nebo voda 1,5-2 l
- kmín
- sůl
- pepř
- bobkový list
- cukr dle kyselosti zelí
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme česnek, mrkev na kostičky a suché houby s kmínem. Společně opékáme asi 2 minutky a zasypeme paprikou.
-
Po zamíchání vše zalijeme vývarem a přidáme čočku, vločky a brambory na kostičky. Osolíme, okořeníme a vaříme cca 8-10 minut. Vlijeme zelí i s nálevem a vaříme do změknutí. Nakonec dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Zelí ve skle bývá měkčí než třeba ze sáčku, tak se nemusí dlouho vařit. Pokud budete mít zelí tvrdé, je dobré ho povařit zvlášť, v malém množství vody do měkka a nakonec spojit se základem.
Kuchařka: mika59