
- reklama -
Suroviny
- hlávkové zelí
- kmín
- sůl a pepř
- bobkový list
- brambory
- cibule
- klobásy
- červená paprika mletá
- sádlo
- hladká mouka
- máslo.
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zeli nakrájíme na jemné proužky. Přidáme sůl, pepř, kmín a bobkový list. Zalijeme vodou a dáme vařit. Na pánvi na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu a zlehka orestujeme. Pánev odstavíme.
-
Až je zelí na skus, přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme vařit. Na troše sádla uděláme jíšku a až budou brambory měkké, tak přidáme otestovanou cibuli s klobásou, lehce zavaříme a přidáme jíšku. Povaříme, než vyprahne mouka. Na talíři můžeme přidat kysanou smetanu..
Poznámka od kuchařky
Nepíšu gramáž. Zelí ani brambory jsem nevažil. Dělám ji plný hustý 5 litrový kastrol.
Kuchař: Lubik