Zelnačka z hlávkového zelí s klobásou

103
- reklama -

Suroviny

hlávkové zelí
kmín
sůl a pepř
bobkový list
brambory
cibule
klobásy
červená paprika mletá
sádlo
hladká mouka
máslo.

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zeli nakrájíme na jemné proužky. Přidáme sůl, pepř, kmín a bobkový list. Zalijeme vodou a dáme vařit. Na pánvi na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu a zlehka orestujeme. Pánev odstavíme.

  2. Až je zelí na skus, přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme vařit. Na troše sádla uděláme jíšku a až budou brambory měkké, tak přidáme otestovanou cibuli s klobásou, lehce zavaříme a přidáme jíšku. Povaříme, než vyprahne mouka. Na talíři můžeme přidat kysanou smetanu..

Poznámka od kuchařky

Nepíšu gramáž. Zelí ani brambory jsem nevažil. Dělám ji plný hustý 5 litrový kastrol.