
- reklama -
Suroviny
- 400 g krkovičky
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 300 g kysaného zelí
- 300 g brambor
- pepř
- sůl
- 1 lžička sladké papriky
- 1 bobkový list
- majoránka
- polévkové bylinky
- masox
- kostka zeleninového vývaru
- 2 dcl smetany
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibulku. Vložíme drobně nakrájenou krkovici a orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, přidáme sladkou papriku a zalijeme vodou.
-
Vložíme pokrájené zelí a brambory, masox a zeleninový vývar, bobkový list, bylinky s majoránkou a mírným varem vaříme za občasného zamíchání asi 3/4 hodiny.
-
Nakonec vlijeme smetanu a dosolíme. Polévka je hodně vydatná.
Kuchař: sidera