- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 300 g Křimického kysaného zelí
- 100 g kuřecí klobásy
- 0,5 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička sladké papriky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Zelí dáme vařit do 1 l vody. Přidáme papriku, sůl a pepř.
-
Zatímco se zelí vaří, nakrájíme klobásu na tenká kolečka a opečeme je na sucho na nepřilnavé pánvi.
-
V trošce studené vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky. Přidáme opečenou klobásu a povaříme cca 10 minut. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Promícháme a necháme přejít varem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax