
- reklama -
Suroviny
neznamo
- Připravíme si:
- bobkový list
- kmín
- 8 kuliček celý černý pepř
- sůl
- 1 ks cibule (větší)
- 2 ks klobása
- 2 ks brambory
- sladká paprika (mletá)
- 2 l voda
- 500 g kyselé zelí
- podle potřeby:
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.
-
Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.
-
Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím – necedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.
-
Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.
Poznámka od kuchařky
zaleží, jaký taliř nebo miska
Kuchař: daniel25









