Zelňačka od babičky Konečné

75
- reklama -

Suroviny

brambory
kysané zelí (sáček 0,5 kg)
středně velká cibule
hladká mouka (na zásmažku)
kousek másla
sůl
ocet
smetana na vaření (kelímek smetany na vaření – 200g)

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme menší brambory, uvaříme klasicky ve slupce a oloupeme.

  2. Kysané zelí vaříme v přiměřenén množství vody doměkka. Já mám zelňačku raději hustější, tak dávám vody méně.

  3. Než zelí změkne, nakrájíme si nadrobno cibuli, osmažíme na trošce oleje, zaprášíme moukou a smažíme do růžova. Zásmažku přidáme k uvařenému zelí, ochutíme kouskem másla, osolíme a případně dokyselíme octem. Odstavíme.

  4. Do hotové horké zelňačky přilijeme smetanu (nesmí se už vařit). Při servírování dáme do každého talíře vařenou bramboru.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť!