
- reklama -
Suroviny
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- ocet
- cukr
- červená sladká paprika
- 3 brambory
- zelí kysané (domácí)
- sladká smetana (12%)
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Na troše sádla si zesklovatíme cibulku, přidáme kysané zelí, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osmahneme. Měkké zelí zaprášíme sladkou červenou paprikou, solí, trochou cukru a pepřem.
-
V hrníčku si rozmícháme sladkou smetanu (12%) se 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme k zelí. Mícháme, aby se neutvořily hrudky. Ochutnáme a podle potřeby přidáme pár kapek octa nebo cukr.
Poznámka od kuchařky
Podáváme jako hlavní jídlo s měkkým chlebem,nebo jako polévku.
Kuchařka: lenka