
Suroviny
4 porce
- 2 hrsti na nudličky nakrájeného bílého zelí
- 3 brambory
- 2 nožičky pikantní klobásy
- 1 hrst nakrájených hříbků čerstvých nebo mražených hříbků
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček celého pepře
- 150 ml sladké smetany
- horký masový vývar
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme na kostičky a vložíme ji do kastrolu s rozehřátým sádlem.
-
Na střední teplotě ji restujeme 10 minut a poté přidáme na nudličky nakrájené zelí, mletý kmín, bobkový list, celý pepř a nové koření.
-
Všechno opékáme dozlatova, zhruba dalších 15 minut, za častého prohazování nebo promíchávání.
-
Přidáme nakrájenou klobásu, restujeme do chvíle, než pustí tuk a zasypeme třemi lžícemi hladké mouky a vzápětí lžičkou sladké papriky.
-
Prosmahneme, promícháme a zalijeme takovým množstvím horkého vývaru, abychom dosáhli hustoty řidší polévky. Přidáme pokrájené brambory a hříbky.
-
Na nejnižší teplotě prováříme 20-30 minut a průběžně promícháváme.
-
Podle chuti dosolíme, opepříme (díky pikantní klobáse většinou není třeba) a na závěr přilijeme smetanu a odstavíme.