Zelná placka

69
- reklama -

Suroviny

1 sklenice sterilovaného zelí
8 lžic tuku (doporučují sádlo, já dala olej)
1-2 vejce
sůl
kmín
1,5 hrnku polohrubé mouky
máslo (na potření po upečení)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí překrájíme, vmícháme do něj rozehřátý vlahý tuk, vejce, sůl, kmín, mouku a zpracujeme těsto (ještě jsem přidala trochu mléka).

  2. Rozetřeme ho do vymazaného pekáčku a upečeme.

  3. Po upečení potřeme máslem.

Poznámka od kuchařky

Placka je výborná teplá.

Obměny: do těsta můžeme přidat šunku, uzeninu, zbytek pečeného masa, bylinky, strouhaný sýr, ovesné vločky…

Zdroj: Hrníčková kuchařka – půlhodinka pouhá