
- reklama -
Suroviny
- 1 sklenice sterilovaného zelí
- 8 lžic tuku (doporučují sádlo, já dala olej)
- 1-2 vejce
- sůl
- kmín
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- máslo (na potření po upečení)
Postup přípravy receptu
-
Zelí překrájíme, vmícháme do něj rozehřátý vlahý tuk, vejce, sůl, kmín, mouku a zpracujeme těsto (ještě jsem přidala trochu mléka).
-
Rozetřeme ho do vymazaného pekáčku a upečeme.
-
Po upečení potřeme máslem.
Poznámka od kuchařky
Placka je výborná teplá.
Obměny: do těsta můžeme přidat šunku, uzeninu, zbytek pečeného masa, bylinky, strouhaný sýr, ovesné vločky…
Zdroj: Hrníčková kuchařka – půlhodinka pouhá
Kuchařka: Marta