Suroviny
- 1/2 hlávky středního zelí
- 300 g kolínek
- 100 g uzené slaniny (špeku)
- 1 větší cibule
- 2 stroužky utřeného česneku
- cca 150 ml smetany – 33%
- 70 g strouhaného sýru (měla jsem Čedar)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- troška kopru (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou slaninu vyškvaříme a přidáme drobně nakrájenou cibuli a kmín. Restujeme do zlaté barvy a nakonec přidáme česnek. Vsypeme zelí nakrájené na malé čtverečky a opékáme, až začne chytat barvu. Musíme pořád míchat, podle potřeby malinko podlijeme. Já dala kousek vývarového gelu. (foto)
-
Mezitím, než se zelí opeče, uvaříme kolínka podle návodu, scedíme a necháme okapat. Do zelí, které je na skus, vmícháme kolínka, smetanu a sýr. Pomalu ohříváme do lehkého spojení a ztuhnutí. Nakonec dochutíme čerstvě mletým pepřem. Já jsem měla čerstvý kopr, tak jsem trochu vmíchala, ale nemusí být.
Poznámka od kuchařky
Zdobila jsem nakrájeným sušeným rajčátkem, pak ho vmíchala do kolínek, taky dobrý. Smetanu dejte podle chuti, ale určitě tu kvalitní, alespoň trochu. Zjemní celé jídlo.