- reklama -
Suroviny
- 4 kg meruněk (broskví nebo jiného ovoce)
- 1/2 kg želírovacího cukru
Postup přípravy receptu
-
Meruňky omyjeme a vypeckujeme, po vrstvách skládáme do sklenic a každou vrstvu posypeme půl lžičkou želírovacího cukru (celkem asi 2 lžičky). Naskládáme až po hrdlo a nepřidáváme žádnou vodu. Zavíčkujeme a zahříváme 25 min při teplotě 75°C.
-
Můžeme zvolit i jiný postup a všechny vypeckované meruňky cukrem zasypat, nechat asi půl hodiny uležet a pak i se šťávou plnit do sklenic.
Poznámka od kuchařky
Rovněž můžeme zavařovat v mikrovlnce: http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-…
Želírované ovoce má přirozenou barvu i tvar a šťáva z kompotu má medovou konzistenci.
Kuchařka: Hella