Zelí z dýně hokaido s křenem a kuřecím masem

74
- reklama -

Suroviny

1 střední dýně hokaido
1 střední cibule
3 PL křenu
1 PL zázvoru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni pořádně omyjeme, rozpůlime a zbavíme semínek. Na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme čerstvý křen, posolime, opepříme, přidáme lžíci zázvoru a necháme hodinu stát.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi na troše oleje osmahneme cibuli do ružova a odstavíme.

  3. Nakrouhanou dýni podlijeme 2dcl vody a dusíme do měkka cca 10 – 15 minut, než se odpaří přebytečná voda. Občas promícháme, aby se zelí nepřipálilo. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Osmahnutou cibulku vmícháme do dýně.

  5. Podáváme nejlépe s kuřecím masem.