- reklama -
Suroviny
- 1 střední dýně hokaido
- 1 střední cibule
- 3 PL křenu
- 1 PL zázvoru
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Dýni pořádně omyjeme, rozpůlime a zbavíme semínek. Na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme čerstvý křen, posolime, opepříme, přidáme lžíci zázvoru a necháme hodinu stát.
-
Na pánvi na troše oleje osmahneme cibuli do ružova a odstavíme.
-
Nakrouhanou dýni podlijeme 2dcl vody a dusíme do měkka cca 10 – 15 minut, než se odpaří přebytečná voda. Občas promícháme, aby se zelí nepřipálilo. Dochutíme solí a pepřem.
-
Osmahnutou cibulku vmícháme do dýně.
-
Podáváme nejlépe s kuřecím masem.
Kuchař: Lubik