
- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 500 g červené řepy
- 1 cibule (střední)
- kmín (mletý nebo drcený)
- sůl
- ocet (dle chuti)
- cukr (dle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme řepu. Já si beru škrabku na brambory a na ruku si dám igelitový sáček :o)
-
Pak ji hodím do mixéru a nastrouhám na hrubší nudličky.
-
Na jemno nakrájím cibulku a na oleji osmahnu do sklovata, přidám řepu, sůl, kmín, chvilku osmahnu, podleji vodou a dusím do měkka pod pokličkou.
-
Až je měkká, tak nechám za stálého míchání úplně vyvařit šťávu a nemusí se ničím zahušťovat.
Poznámka od kuchařky
Já ji mám nejraději jen takto ale můžete tam přidat ocet a cukr, jako do klasického zelí. Dobrou chuť
Kuchařka: E-li-s









