- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg mletého masa mix (50:50)
- 5 menších cibulí
- hrst ovesných vloček
- 1 vejce
- 1 rovná lžíce sypkého koření Alnatura (bezglutamátové polévkové koření z DM)
- 1/2 kg kysaného zelí
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sádla
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme dozlata drobně nakrájenou cibuli.
-
Polovinu jí smícháme s mletým masem, přidáme koření, vajíčko, vločky a důkladně promícháme.
-
Druhou polovinu osmažené cibulky přidáme do vyždímaného, pokrájeného a oslazeného zelí.
-
Do pečící nádoby (lépe vyložené pruhem pečícího papíru, což jsem neudělala) dáme polovinu mletého masa, lžící upěchujeme, navrstvíme ochucené zelí a zakryjeme druhou polovinou masové směsi.
-
Pečeme asi půl hodiny v troubě na 170-180 °C.
Kuchařka: hosta