Zelí s anglickou a cibulí

51
- reklama -

Suroviny
1 porce

50 g anglické slaniny (plátkové)
1 střední cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
1/2 lžičky moučkového cukru
dušené kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na teflonové pánvi opečeme slaninu a poté jí vyndáme. Do stejné pánve nalijeme olej, na který přidáme nakrájenou a rozdělenou cibuli na proužky. Za stálého míchání smažíme. Jakmile cibule začne trochu zlátnout, tak jí poprášíme cukrem a dosmažíme do zlatova.

  3. Na talíř dáme bramborové knedlíky, dušené kysané zelí, posypeme opečenou slaninou a cibulí.