![Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené…_5ffa1c9d4b391.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zeli-houby-uzene-za-par-minut-snezene_5ffa1c9d3e3b4.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 střední cibule
- miska uzeného masa krájeného
- miska kysaného zelí
- miska krájených žampiónů
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- Bramborové těsto na nočky – každý to svoje oblíbené – já dělám z těchto surovin: 1/2 kg uvařených brambor
- 15 dkg hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme krájené žampióny a asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
-
Poté přidáme krájené uzené maso, opět chvíli restujeme a nakonec přidáme propláchnuté kysané zelí.
-
Podlijeme trochou vody a dusíme až je zelí měkké.
Jako přílohu podáváme bramborové nočky – z bramborového těsta uděláme váleček, ze kterého krájíme nočky. Ty dáme vařit do osolené vody, vaříme asi 5 minut, po vyplavání noků na povrch.
Kuchařka: hanahcotton