Zelený těstovinový salát s tuňákem

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g malých flíčků nebo jiných malých těstovin
2 hrsti baby špenátu
1/2 okurky
150 g hrášku
1 zelená paprika
zelená část pórku
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (drcený nebo kousky) nebo v oleji (potom vynecháme v nálevě olej)
Nálev:
4 lžíce studené vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
bílý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cestoviny uvaríme a necháme dobre vychladnúť.


    Zobrazit celý recept

  2. Zmiešame baby špenát, hrášok, na kocky narezanú uhorku, na jemné pásiky narezanú papriku a pór a vmiešame cestoviny.

  3. Všetky prísady na nálev metličkou vyšľaháme a prelejeme šalát. Nakoniec jemne vmiešame tuniaka aj s nálevom. Ihneď podávame.