- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g malých flíčků nebo jiných malých těstovin
- 2 hrsti baby špenátu
- 1/2 okurky
- 150 g hrášku
- 1 zelená paprika
- zelená část pórku
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (drcený nebo kousky) nebo v oleji (potom vynecháme v nálevě olej)
- Nálev:
- 4 lžíce studené vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- bílý mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Cestoviny uvaríme a necháme dobre vychladnúť.
-
Zmiešame baby špenát, hrášok, na kocky narezanú uhorku, na jemné pásiky narezanú papriku a pór a vmiešame cestoviny.
-
Všetky prísady na nálev metličkou vyšľaháme a prelejeme šalát. Nakoniec jemne vmiešame tuniaka aj s nálevom. Ihneď podávame.
Kuchařka: tejaja