Zelený salát s paprikovým dresinkem

47
- reklama -

Suroviny

Ledový salát
římský nebo hlávkový salát ( nebo jiné listové saláty)
řapíkatý celer
fenykl
jarní cibulky
na ozdobu cherry rajčátka ( nemusí být)
Na dresink:
kysaná smetana light nebo bílý jogurt
papriková pasta
olivový olej
sůl
já přidala ještě koření Salát pikant od Antonína ( směs sušené zeleniny) – velmi dobrá

Postup přípravy receptu

  1. Saláty si pokrájíme nebo natrháme, jak je kdo zvyklý.


    Zobrazit celý recept

  2. Já používám keramické nože, takže se žádné vitamíny stykem s kovem neztrácí (i když nevím, zda to je vůbec pravda).

  3. Fenykl a řapíky celeru nakrájíme na tenké proužky a cibulku na kolečka. Vše promícháme a můžeme přidát cherry rajčátka.

  4. Na zálivku si vymícháme kysanou smetanu nebo jogurt s paprikovou pastou a olivovým olejem, osolíme, ochutíme kořením a přidáme k salátu.

Poznámka od kuchařky

Neudávám množství surovin, každý ví, kolik zeleniny mu vyhovuje.