- reklama -
Suroviny
2 porce
- 12 výhonků zeleného chřestu
- 4 vejce
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- 1 větší rajče
- pažitka
- estragon
Postup přípravy receptu
-
V malé misce smícháme olej s rozdrceným stroužkem česneku, paprikou, solí a pepřem.
Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konečky a každý výhonek důkladně potřeme ochuceným olejem. Výhonky pak rozdělíme do dvou menších zapékacích misek.
Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 8 minut. -
Poté misky vyndáme z trouby a do každé vklepneme vedle chřestu dvě vejce. Vejce pokapeme zbylým ochuceným olejem a misky vrátíme asi na 5 minut do trouby.
Když bílky ztuhnou, ale žloutky jsou ještě tekuté, máme hotovo. -
Rajče nakrájíme na malé kostičky a bylinky posekáme nadrobno.
Pokrájeným rajčetem a posekanými bylinkami posypeme hotové zapečené jídlo.
Kuchařka: Angel 666