![Zelený chřest s hráškem_5ff94d31e63aa.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zeleny-chrest-s-hraskem_5ff94d31d5516.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1/2 svazku zeleného chřestu (já měla ze zahrady a nebyl ještě úplně zelený)
- 1/2 sáčku mraženého hrášku
- několik plátků kvalitní šunky
- pršut (nemusí být, ale … 🙂 )
- 2 jarní cibulky
- čerstvá petrželka
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme na kostičky nakrájené šunky a na kolečka nakrájené cibulky.
-
Hrášek propláchneme horkou vodou a chřest překrájíme na kousky.
-
Obojí přidáme na pánev ke směsi, osolíme a cca 3 – 5 minut prohříváme.
-
Chřest i hrášek by měly zůstat křupavé.
-
Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
-
Podáváme s bagetkou nebo třeba jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea