
Suroviny
- zelený chřest
- voda
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Nejprve přivedeme osolenou vodu k varu. V mezičase připravíme zelený chřest. Jeho konce se nekrájí, ale ulamují. Uchopíme tedy chřest na obou dvou koncích a tam, kde se zlomí, je jeho konec (detailně je to ukázáno ve videu v poznámkách). Tento konec ještě můžeme trochu oloupat škrabkou.
-
Jakmile voda vaří, vložíme očištěný chřest tak, aby byl celý ponořený. Přikryjeme pokličkou a vaříme 3 minuty. Chřest je potom krásně uvařený, ale zároveň čerstvý.
-
Následně chřest vyndáme a dáme na talíř. Přidáme trochu olivového oleje, osolíme solí z mlýnku a můžeme podávat (např. s kuřecím masem a batáty). Takto připravený chřest ale můžeme podávat i za studena (např. v salátu).
Poznámka od kuchařky
Zelený chřest je na přípravu jednodušší než bílý. Tento recept je rychlý, jednoduchý a zcela jistě si na takto uvařeném chřestu pochutná celá rodinka! Inspirovala jsem se videem od Kuchyně Lidlu, na které níže přidávám odkaz. https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/…