Zeleninový závin z listového těsta

114
- reklama -

Suroviny

1 lístové těsto
350 g zeleninové smesi
6 žampiónů
2 lžice másla
6 lžic mléka
2 lžice hladké mouky
1/2 lžičky vegety
špetka mletého pepře
1 lžička oregana
1 vejce
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na masle orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme zeleninu narezanú na drobno, pražíme asi 5 minút, pridáme múku, dobre premiešame a 1 minútu opražíme.

  2. Pridáme vegetu, korenie a zalejeme mliekom a varíme, kým sa neuvarí kaša. Primiešame na plátky narezané čerstvé šampiňóny a necháme vychladnúť.

  3. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu vyvaľkáme na obdĺžnik a prenesieme na plech. Do stredu dáme plnku tak, aby dookola ostal voľný okraj 2 cm široký, ktorý potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  4. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na trocha väčší plát a v strede ho narežeme na širšie šikmé pásiky. Plát opatrne prenesieme pomocou valčeka na náplň, okraje jemne pritlačíme k spodnému plátu.

  5. Zvyškom vajíčka potrieme vrch a upečieme na 160°C do zlata.