Zeleninový salát s teplým krůtím masem

63
- reklama -

Suroviny

150 g krůtího masa
2 lžíce oleje
lžíce sojové omáčky
špetka grilovacího koření
sůl
pepř
polníček
cherry rajčátka
okurka
červená paprika
ledový salát
ředkvičky
červená cibule
zakysaná smetana
čerstvá bazalka
1 tortilla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Smícháme s olejem, sojovou omáčkou a kořením. Necháme půl hodiny odpočinout.

  2. Zeleninu nakrájíme na libovolné kousky, saláty natrháme. Tortillu nakrájíme na tenké proužky a dáme do vyhřáté trouby na cca 5 minut opéct do křupava.

  3. Maso dáme na rozpálenou pánvičku se lžíci oleje a opečeme společně s kapií do měkka. Zeleninu uložíme na talíř, přidáme maso i s výpekem a posypeme nalámanou křupavou tortillou.

  4. Smetanu ochutíme solí, pepřem a natrhanou bazalkou. Salát si smetanou pokapeme.

Poznámka od kuchařky

Zeleninu jsem neochucovala, smetana a maso ji dostatečně ochutí. Ale kdo chce, dá si svou oblíbenou zálivku. Tortillu jsem dávala poprvé, je v tom super křupavá, ale trochu bez chuti. Příště ji zkusím zakápnout troškou česnekového oleje.