
Suroviny
- 150 g krůtího masa
- 2 lžíce oleje
- lžíce sojové omáčky
- špetka grilovacího koření
- sůl
- pepř
- polníček
- cherry rajčátka
- okurka
- červená paprika
- ledový salát
- ředkvičky
- červená cibule
- zakysaná smetana
- čerstvá bazalka
- 1 tortilla
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky. Smícháme s olejem, sojovou omáčkou a kořením. Necháme půl hodiny odpočinout.
-
Zeleninu nakrájíme na libovolné kousky, saláty natrháme. Tortillu nakrájíme na tenké proužky a dáme do vyhřáté trouby na cca 5 minut opéct do křupava.
-
Maso dáme na rozpálenou pánvičku se lžíci oleje a opečeme společně s kapií do měkka. Zeleninu uložíme na talíř, přidáme maso i s výpekem a posypeme nalámanou křupavou tortillou.
-
Smetanu ochutíme solí, pepřem a natrhanou bazalkou. Salát si smetanou pokapeme.
Poznámka od kuchařky
Zeleninu jsem neochucovala, smetana a maso ji dostatečně ochutí. Ale kdo chce, dá si svou oblíbenou zálivku. Tortillu jsem dávala poprvé, je v tom super křupavá, ale trochu bez chuti. Příště ji zkusím zakápnout troškou česnekového oleje.