Suroviny
4 porce
- 4 Hermelíny
- 1-2 červené cibule
- 2-3 stroužky česneku
- slunečnicový či rostlinný olej
- sójová omáčka
- mletá paprika sladká
- grilovací koření či koření na grilovaný Hermelín
- bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře
- 3-4 kuličky nového koření
- nalámaný bobkový list
- 1 malá sklenice feferonek či beraních rohů
- 1 ledový či jiný salát
- 2 rajčata
- 2 PL olivového oleje
- pepř
- sůl
- italský dresink od Hellmans
Postup přípravy receptu
-
Nejprve naložíme pokrájené Hermelíny:
Do misky nakrájíme Hermelíny na drobné kostky, česnek nakrájený na plátky, zakapeme sójovou omáčkou (hodně), sypneme mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky), grilované koření či koření na grilovaný Hermelín. -
Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.
-
Do uzavíratelné sklenice skládáme vrstvu Hermelínů a střídáme to s vrstvou najemno nakrájenými půlkolečky cibule, občas proložíme feferonkami či beraními rohy. Necháme uležet 1-2 dny v chladničce a poté ve špajzu.
-
Když nás přestane bavit konzumovat nakládaný Hermelín jen tak s pečivem, můžeme si ho dopřát se zeleninovým salátem:
Salát natrháme do mísy, přidáme pokrájená rajčata, zakapeme olejem, osolíme a opepříme. Vše promícháme. -
Navrch poklademe pro každého 1 pokrájený naložený Hermelín a naloženou červenou cibulku a ozdobíme italským dresingem Hellmans. Můžeme podávat s opečenými tousty či bílým pečivem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Hermelín upravený z Beanovy utopencovy kuchařky.