Zeleninový salát s nakládaným Hermelínem

213
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 Hermelíny
1-2 červené cibule
2-3 stroužky česneku
slunečnicový či rostlinný olej
sójová omáčka
mletá paprika sladká
grilovací koření či koření na grilovaný Hermelín
bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře
3-4 kuličky nového koření
nalámaný bobkový list
1 malá sklenice feferonek či beraních rohů
1 ledový či jiný salát
2 rajčata
2 PL olivového oleje
pepř
sůl
italský dresink od Hellmans

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve naložíme pokrájené Hermelíny:
    Do misky nakrájíme Hermelíny na drobné kostky, česnek nakrájený na plátky, zakapeme sójovou omáčkou (hodně), sypneme mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky), grilované koření či koření na grilovaný Hermelín.


    Zobrazit celý recept

  2. Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.

  3. Do uzavíratelné sklenice skládáme vrstvu Hermelínů a střídáme to s vrstvou najemno nakrájenými půlkolečky cibule, občas proložíme feferonkami či beraními rohy. Necháme uležet 1-2 dny v chladničce a poté ve špajzu.

  4. Když nás přestane bavit konzumovat nakládaný Hermelín jen tak s pečivem, můžeme si ho dopřát se zeleninovým salátem:
    Salát natrháme do mísy, přidáme pokrájená rajčata, zakapeme olejem, osolíme a opepříme. Vše promícháme.

  5. Navrch poklademe pro každého 1 pokrájený naložený Hermelín a naloženou červenou cibulku a ozdobíme italským dresingem Hellmans. Můžeme podávat s opečenými tousty či bílým pečivem. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Hermelín upravený z Beanovy utopencovy kuchařky.